Kamikaze

In hun nieuwe theaterprogramma KAMIKAZE krijgen de heren Van Houts en De Ket versterking in de vorm van de heer Kersting. Van hem, topmuzikant en absurdist, verwachten Van Houts en De Ket dat hij ze zal opjagen buiten de door hen als duo eerder belopen paden. Ze hebben het nu dus eens níet over de Waanzin van de Nederlander, maar over hun eigen zieke geest.

Gedrieën spotten zij niet alleen met de goede smaak maar ook met de zwaartekracht. Ze verachten de dood en spelen met vuur. Hoog boven het publiek slingeren de heren elkaar van alles toe. Zonder veiligheidslijn of zelfs maar een vangnet laten ze elkaar alle hoeken van het firmament zien.

Ze lezen gedachten, verliezen hun hoofd, springen van de hak op de tak en beuken erop los. En dat allemaal voor een vrouw. Kortom: deze mannen kunnen zich niet verzekeren! Nog nooit vertoond! KAMIKAZE!

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Houts en De Ket samenwerken met de Belgische Manou Kersting: hij was de regisseur van Dolle Pret, het programma dat genomineerd was voor de VSCD Cabaretprijs/Poelifinario 2004. Verder maakte Kersting deel uit van het absurdistische theaterduo W.A.C.K.O. en speelde hij in het human beatbox kwartet Off The Record. In 2004 zette hij een fenomenale Dolf Brouwers neer in Dolf Brouwers, Ben ik Dat?

speelperiode 30 september 2006 t/m 28 april 2007
première maandag 23 oktober 2006, De Kleine Komedie, Amsterdam

WEBLOGDING
Achterlijker dan dwars
24-02-2009
door Eric van Roon. Van Houts en de Ket toeren dit seizoen met hun 9 e avondvullende programma "Achterlijker dan dwars" langs de theaters van Nederland. Na jullie succesvolle jubileum programma "Sterk, zwart en zonder suiker" hebben jullie voor het Zuidelijk toneel een voorstelling gemaakt. De Grote verkiezingsshow met o.a. Philip Freriks en Harmen Siezen. De voorstelling is genomineerd voor de Publieksprijs. Is dat uitstapje bevallen? meer..

rss
Карта